Manuel Hesteterapeut – certificeret uddannelse

Formål
Mit mål med denne uddannelse er at dele den store teoretiske og praktiske erfaring og viden, som jeg igennem de sidste 25 år har lært af forskellige skoler i ind- og udland. Det gælder fysioterapi, manuel medicin, osteopati og anden afgørende viden, som  jeg har suget til mig på kurser, konferencer, uddannelser og praktisk erfaring med heste igennem mit liv som terapeut.

Baggrund for uddannelsen 
Der findes mange heste uddannelser, men der er et behov for undervisning af kvalificerede fagfolk. Alle kan kalde sig kraniosakralterapeuter, massører, clairvoyante, osteopater etc. Det er ikke beskyttede titler til hestebehandlere, så derfor er det vigtigt, at man er uddannet af folk med en solid teoretisk og praktisk baggrund og erfaring. Mange af de små skoler, der findes og som uddanner disse målgrupper, har måske kun et korterevarende kursus i bagagen, når de nedsætter sig som undervisere og uddanner andre indenfor disse fag.

Indhold
Uddannelsen indeholder en lang række af de kompetencer, som jeg til dagligt arbejder med, herunder kraniosakral-  og hjernehindesystemet, organsystemet, nervesystemet, blod- og lymfesystemet og bevægeapparatets led og muskler.
Du lærer at bruge dine hænder som en slags scannere og bliver i stand til at finde blokeringer i det biomekaniske systems mange vævstyper. 

Opbygning
Efter basisdelen følger 9 specifikke dele, som kan tages i den rækkefølge, der passer ind i kalenderen. Man behøver således ikke hverken at betale hele uddannelsen fra start eller tage delene i en bestemt rækkefølge. Så tager den blot flere år. Hvert kursus varer 1 dag udover basiskurset som varer 3 dage.

Når man har taget hele kursusforløbet og været til eksamen og bestået, modtager man et certifikat som “Manuel Hesteterapeut” ved Sidsel Sommer, herunder funktionelle indirekte teknikker og kraniosakralterapi (KST).

Sted & pris
Den teoretiske del afholder jeg i mine egne lokaler i Farum. Den praktiske del foregår i lokale ridecentre i området med øvelse på deres heste. Ofte er det forskellige steder på rideskoler og i mindre private stalde.
Prisen er 1800 kr. pr dag
, som betales senest 2 uger inden kursusdagen.
Der er aldrig kursusdage i juli og december. Eksamen ligger ofte i foråret.

Modulerne

Modul 1: Basisdelen

  • På disse 3 dage vil I blive indført i den meget milde osteopatiske teknik “functional indirect technique” og lære om den biomekaniske funktion af kraniosakral systemet (KST), I vil lære at mærke systemet og dets ubalancer.

Modul  2:  TMJ

  • Kæbeleddet, forparten og fordøjelsessystemets sammenhæng – med gæstelærer, dyrlæge og hestetandlæge, Sophie Sørensen.

Modul 3: Blodsystemet

  • Blodetsystemet og hvordan det kan skabe blokeringer i det biomekaniske system. Hjertets funktion og hvordan det styrer over alt andet, hvis der er ubalancer eller blokeringer.

Modul 4: Bevægeanalysen

  • Du lærer at se hvordan alle de små led sammen med resten af systemet, og hvordan skulderen kan påvirke kæbeleddet og hvordan hele forparten er hængt op i en stram muskelslynge.
    (
    Med gæstelærer hestetræner, Finn Christensen)

Modul 5: Nervesystemet

  • Centralnervesystemet, kranienerverne, det autonome nervesystem, spinalnerverne og de perifere nerver. En introduktion til dette system, undersøgelse og behandling og differential diagnoser.

Modul 6: Ekstremiteterne

  • Du lærer at se hvordan de perifere led bevæger sig, hvilke blokeringer der ofte ses i has, kode- og kroneled. Og hvordan et skulderblad er hængt op.
    (Med gæstelærer hovbeskærer Tabita Svane)

Modul 7: Organerne og diaphragma

  • Du lærer at se hvor organerne ligger i forhold til skelettet, og hvad der sker med dem og resten af kroppen under vejrtrækningen. Hvordan man tester for blokeringer og hvordan man retter det.

Modul 8: Fasciesystemet

  • Du lærer om hestens 9 store fascier – dets sammenhængende funktion. Du lærer hvor de løber og hvordan fascierne biomekanisk kæder hele kroppen sammen i et spindelvæv. Få den nyeste viden fra forskningens verden på dette modul.

Modul 9: Homeopati og urter

  • Hvordan du understøtter din manuelle behandling med urter og homøopati.
    (
    Med gæstelærer kinesiolog akupunktør Karina Colding).

Modul 10: Bækkenets led – 4. marts 2022 kl.10.00-16.00

  • Du lærer hvordan bækkenet hænger sammen, hvordan man finder blokeringer i de mange bækkenled, og at man ikke bare kan rette et SI-led uden at se på hele sammenhængen.

Eksamener

  • Uddannelsen afsluttes med en skriftlig eksamen på 2 timer og praktisk eksamen på time. De foregår ikke samme dag.

Note
Modulerne kan tages i uafhængig rækkefølge over flere år, forudsat at man har taget basiskurset. 

Se andre artikler