Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

De fascinerende fascier – online foredrag & replay

maj 6 @ 19:00 - 21:00

DKK500

Fascierne

Fascier er et bindevæv af tynde stærke fibre, der binder alt væv i kroppen sammen. Det er en slags indkapsling fra hoved til fødder, en art spindelvævs struktur, der støtter og beskytter de forskellige kropslige strukturer. Systemet kan blive overbelastet eller gennem traumer blive belastet, så der kan opstå smerter og ubalancer.
Kroppen har 2 hoved fascie systemer:

  • Omkring de indre organer, så de hænger godt fast i skelettet og ikke skvulper rundt.
  • Et myofascielt system, der forbinder hele kroppen sammen fra muskel- til muskel fra hoved til fødder. Det kalder man det myofascielle fascie system.

Indhold

På dette kursus vil jeg gennemgå de myofascielle linjer, og fortælle om den nyeste forskning- I lærer, hvor fascierne kommer fra, og hvor de ender og dermed forstå sammenhængen af disse linjers træk i kroppen.

Fasciesystemet er som en bodystocking: Er den for stram forhindrer den bevægelse, er den for løs støtter den ikke systemet. Den biomekaniske funktion er derfor tydelig, men nogle forskere mener også, at fasciesystemet er motorveje for meridiansystemet. Så er fascien for stram, vil det blokere for meridianbanens flow.

 

                                                               De fascinerende fascier

Hvorfor er fascierne pludselig blevet så berømte? Hvorfor taler videnskabsfolk og terapeuter over hele verden pludselig om fasciesystemet? Måske fordi det har været “the missing link” i forståelsen af mange sygdomme og smerter i bevægeapparatet.
Fascierne har igennem mange år været et overset system, som man har skåret væk som anatom, uden at tænke over dets særlig vigtige funktion.  Det ved man nu, at det har. Det er som wirerne på en bro, der støtter broen fra at falde sammen. Fjerner man fascierne i kroppen, ville vi være en klump gelé med flydende knogler i. Og fordi lægevidenskaben først fra slut 1990´erne har forsket i dette ellers usynlige væv, siden den franske plastikkirurg Jean-Claude Guimberteau, fandt ud af at filme disse smukke spindelvævsagtige strukturer, som man ellers bare skar væk (se fx denne fine video).
Efterfølgende har der været fasciekonferencer og Tom Myers, forfatter og manuel terapeut har sammen med anatomer dissekeret de menneskelige myofascielle sammenhænge fra hoved til fødder, og beskrevet det i bogen ” Anatomy Trains”.
Så lad os dykke ned i fasciesystemets fascinerende univers.

                                                                     Det praktiske

  • Dato: Torsdag den 6. maj.
  • Tidspunkt: Live kl. 19-21.
  • Pris: 500 kr. for live foredrag + replay.
  • Sted: Zoom (Ipad, smartphone eller computer).
  • Replay: Udover selve foredraget får du adgang til en optaget version efterfølgende.

                                                                 Uddannelser & kurser
Indtil vi kan mødes fysisk igen, holder jeg online kurser fra min klinik og stald.
Jeg glæder mig til at se dig.

Detaljer

Dato:
maj 6
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Pris:
DKK500
Begivenhed Kategori:

Billetter

Nedenstående antal inkluderer billetter til denne begivenhed allerede i din indkøbsvogn. Hvis du klikker på "Hent billetter", kan du redigere eksisterende deltageroplysninger samt ændre billetantal.
Webinar fascia
500,00 DKK
Ubegrænset