Sidsel Sommer

portrt1.jpg

Jeg er oprindeligt uddannet fysioterapeut fra Skodsborg Fysioterapiskole i 1991, dette er min autorisation. Jeg har altid arbejdet med mine hænder, som er mit redskab. Efter uddannelsen forskede jeg på Panum Instituttet hos Finn Bojsen-Møller i bevægeanalyser og collagent vævs mekaniske egenskaber. Var med til at starte det fællesnordiske samarbejde og den forskningsmæssige åbning i den danske fysioterapi. De andre nordiske lande er til stadig langt foran os, men vi er heldigvis på vej i den rigtige retning.

Jeg har arbejdet på klinik i mange år, undervist på Danmarks Designskole og andre institutioner i funktionel ergonomi indtil jeg i 2000 tog dyrefysioterapi uddannelsen i Holland på både heste og hunde, som den første i landet.

I 2001 stiftede jeg Dansk Dyrefysioterapi sammen med hestefysioterapeut Claus Tofgaard.

Jeg har uddannet mig indenfor manuel medicin, og taget lægernes manuel medicinske uddannelse indenfor bl.a:

  • myofasciel release
  • muscle energy technique
  • kiropraktik/manipulationsteknikker
  • akupunktur

og derudover en mild gren af osteopatien fra USA indenfor

  • kranial osteopati
  • funktionel indirekte teknikker

Sidstnævnte osteopatiske teknikker er meget milde og meget effektive, som kan løsne spændinger og blokeringer i mange forskellige væv: blodkar, nervebaner, organer, lymfekar og hjernehinder. Derfor er de særdeles effektive til traumer, som f.ex læsioner efter piskesmæld, fødselstraumer og rideulykker, hvor impactet er voldsomt. Det er ofte blodkar der står spændt efter et traume, og hvis det ikke blir sluppet, vil spændingen i de omkringliggende muskler og led ikke slippe.

At behandle dyr er meget taknemmeligt. De har ingen mentale blokeringer, og tar derfor nemt imod input og flowet genetableres let.

De milde teknikker er meget effektive på dyr. Det forstår ikke alle. Og det er også svært at forstå at man kan få en bækkenknogle til at rette sig på en hest f.ex.  Men det er ikke fordi man flytter på bækkenknoglen - men slipper den spænding der er i vævet omkring bækkenknoglen, og derefter smutter knoglen tilbage på sin plads.

Hvis nyren står spændt pga chok, væskemangel eller f.ex kulde, så trækker ophænget i nyren lænden skæv. Derfor skal nyrefascien slippes før lænden retter sig, for at det ikke skal komme igen. Det kan man bl.a gøre med disse osteopatiske teknikker.

Det samme gør sig gældende med blodkar og nervebaner i kraniet og de første 3 nakkehvirvler - hvis hesten eller hunden har slået hovedet op i en jernbjælke, er blevet sparket i hovedet eller er løbet ind i noget kan de bløde strukturer være påvirket, således at de trækker led og knoger skævt. Først når de bløde væv slipper spændingen, retter led og muskler sig og genoptager den normale bevægelse og stilling.