whiplash - piskesmæld

Et piskesmæld er et pludseligt impact af kroppen, således at den kastes forover, hvorefter hovedet følger med lidt forsinket pga dets store vægt og lille hals. Derefter kastes det bagud, og hvis det stoppes af en hovedstøtte fortsætter det ikke. Hvis ikke skal halsmusklerne sørge for, at hovedet ryger alt for langt bagover og skal bremse bevægelsen. Dette er et meget voldsomt traume og chock for alle de strukturer, der passerer fra hals til hoved, både blodkar, nerver, rygmarv og rygmarvshinder, muskler, ledbånd og knogler. Herunder ses, hvordan arterien der løber i knoglekanalen op til hjernen bliver påvirket under et whiplash. Og det er et chock for hele kroppen og alle organer.

Et whiplash starter et helt møllehjul af symptomer, som ikke umiddelbart lader til at komme fra nakken. Her er en lang liste over de symptomer, der er normale for whiplashpatienter:

Nakkesmerter, synsforstyrrelser, balanceproblemer, ændret hørelse, ændret smagssans, problemer med at sortere i mængden af indtryk fra omgivelserne, søvnproblemer, træthed, koncentrationsbesvær, problemer med at læse, ændret appetit, ændret fordøjelse, for meget mavesyre, allergier, hovedpiner, ændret personlighed, lysfølsomhed, formuleringsproblemer, stress, nakkestivhed, rygstivhed, ondt i arme og skuldre, kæbeproblemer og tandproblemer, hukommelsesbesvær, manglende overblik mm.

Så det er en hel hob af symptomer, der pludselig opstår og vælter disse menneskers verden og sætter dem ude af spil.

Jeg behandler whiplash ved at slippe spændingen i det blodkar der forsyner hjernestammen med blod: arterie vertebralis, som ses her nedenfor. Hjernestammen står bl.a for syn, hørelse, smag, balance og sortering af indtryk. Derfor er det vigtigt at genetablere blodforsyningen til det område. Det kan man med disse meget milde osteopatiske teknikker, der kan slippe spændingen i disse væv.

 

arterie_vertebralis_whiplash.jpg

 

Vagus nerven

Så behandler jeg en nerve der hedder vagusnerven, det betyder "den vandrende". Det er kroppens længste nerve, og den komme ud lige under kraniet under øret og vandrer derefter ned langs med spiserøret og til alle de indre organer. Den er den ene del af det ukontrollerede nervesystem vi har, der hedder det autonome nervesystem. Den ene halvdel hedder et parasympatiske nervesystem og består stort set af nervus vagus, den anden halvdel består af den sympatiske nervesystem og er små nervetråde der kommer ud fra hvert segment (hvirvel) hele vejen ned igennem ryggen.

Vagusnerven og det parasympatiske nervesystem er dæmperen, bremsen til organerne. Så når den ikke virker, får speederen fuld kraft frem og der er alt for meget gang det hele. Det blir man træt af! Får for meget mavesyre, uro i maven og tarmen, skal op at tisse om natten og i det hele taget osv..

Vagusnerven bliver strukket ganske meget under et whiplash, og om det er fordi den er lammet eller i klemme kan jeg ikke sige. Men det hjælper at behandle den og slippe hvad der måtte være af spændinger omkring den.

 

Det kraniosakrale system

Dernæst behandler jeg hele det kraniosakrale system, som er sat lidt ude af spil, når hovedet sådan blir kastet rundt. Den væske der flyder omkring hele hjernen og rygmarven har en rytme. Den rytme ændres under et piskesmæld. Den gendanner jeg og sætter hele systemet tilbage i sync og rebooter computeren, så det starter forfra. Kraniosakrale symptomer er rigtigt mange: hovedpine, træthed, uro, koncentrationsbesvær osv. så hele symptombilledet er mangesidet.

 

Adrenalinproduktionen

når man får et chok, både fysisk og psykisk, øges adrenalin produktionen og binyrerne arbejder på højtryk. Det skaber et højt tempo i hele systemet pga fare. Men hvis det ikke stopper igen efter faren er overstået, så vil speederen også her stå i bund med koblingen koblet ud. Det system skal også balanceres, for for meget adranalin virker som for meget kaffe: kroppen for alt for meget benzin på alt for kort tid, og den udtrættes!

Jeg slipper binyrespændingen og normaliserer systemet, måske med hjælp fra homeopati, kosttilskud og regresssionseterapi.

 

 

Tags: