Hvorfor nu endnu en hesteuddannelse i denne jungle af efterhånden talrige små uddannelser til hestefolk?

Fordi jeg følte behovet for undervisning af kvalificerede fagfolk i denne målgruppe manglede. Alle kan kalde sig kraniosakralterapeuter, massører, clairvoyante, osteopater etc. Det er ikke beskyttede titler, så derfor er det vigtigt at man er uddannet af folk som har en solid baggrund både teoretisk og praktisk. Og mange af de små skoler der findes og som uddanner disse målgrupper har måske kun et korterevarende kursus i bagagen, når de nedsætter sig som undervisere og uddanner andre indenfor disse fag.

Mit mål med denne uddannelse, er at lære det fra mig som jeg igennem de sidste 25 år har lært af forskellige skoler, det være sig fysioterapi, manuel medicin, osteopati og alt det andet jeg har suget til mig på kurser, konferencer og uddannelser igennem mit liv.

Jeg har besluttet at starte denne certificerede uddannelse for hestebehandlere. Der er mange tilbud derude, og jeg har haft mange kursister der har efterspurgt flere kurser fra min side. Det har  jeg nu med glæde gjort siden mit første hold startede tilbage i 2017.

Uddannelsen indeholder en lang række af de kompetencer jeg til dagligt arbejder med, herunder kraniosakral-  og hjernehindesystemet, organsystemet, nervesystemet, blod- og lymfesystemet og bevægeapparatets led og muskler.

Du vil lære at bruge dine hænder som en slags scannere, og du vil blive istand til at finde blokeringer i det biomekaniske systems mange vævstyper.

Lærer man at forstå principperne bag teknikkerne, begynder man efterhånden at finde sine egne metoder. Men jeg vil have tilbagevendende opfølgning efter uddannelsesforløbet, for at sikre en høj kvalitet i behandlingen og få at mine elever kan få den nyeste viden og forblive opdaterede på nye behandlingstiltag.

Der starter nye hold op hvert år i april måned.

 

Kurset starter med en basisdel i kraniosakralterapi (KST) og selve teknikken som jeg har lært af en amerikansk osteopat, Patricia Kortekaas. Teknikken hedder functional indirect technique og er en mild osteopatisk teknik der kan slippe væv i mange lag. Det er en neurofysiologisk refleks teknik, og det gode ved den er, at man ikke behøver at have fat i selve vævet for at slippe spændingen, så man kan gå i dybden og behandle f.ex en nyrefascie uden at have fat i selve nyren. Det er en enkel og ganske ufarlig teknik som alle kan lære. Den kræver ikke en stor akademisk uddannelse som f.ex kiropraktikken gør, men til gengæld en fornemmelse for indføling. Man vil lære at bruge sine hænder som en slags scannere.

Efter basisdelen følger 9 specifikke dele, som man kan tages i den rækkefølge der passer ind i kalenderen. Man behøver således ikke hverken betale hele uddannelsen fra start, eller tage delene i en bestemt rækkefølge. Så tager den blot flere år. Hvert kursus varer 1 dag udover basis  kurset som varer 2 dage.

Når man har taget hele kursusforløbet og været til eksamen og bestået, får man et certifikat som “Manuel Hesteterapeut” ved Sidsel Sommer.

Sted og pris:

2023 koster uddannelsen kr.29.000,- som betales løbende med en forudbetaling på 8000,- og herefter koster hvert modul 3000,- som faktureres 2 uger inden hvert kursus.

Sted: Hillerød og Nordsjælland.

Modulerne er som beskrevet herunder, dog ikke altid i nævnte rækkefølge:

Del 1: Basis delen – kraniosakral systemet (KST) og teknikken functional indirect technique indøves (2 dage)

Del 2: Bækkenet og rygsøjlen (2 dage)

Del 3: Organer, vagusnerve og diaphragma (1 dag)

Del 4: Ekstremiteter (1 dag) – gæstelærer hovebeskærer Tabita Svane Espensen

Del 5: Blodsystemet, arterier/vener og hjertet (1 dag)

Del:6 Nervesystemet, perifere nerver, autonome nervesystem og spinalnerver (1 dag)

Del 7: TMJ – kæbeleddet, forparten og fordøjelsessystemet – bl.a med dyrlæge og hestetandlæge Sophie Sørensen som gæstelærer (1 dag)

Del 8: Bevægeanalysen – lær at se hvordan hesten bevæger sig i balance og hvordan du ser blokeringer – gæstelærer hestetræner Finn Christensen

Del 9: Fasciesystemet, hestens 9 store fascier hænger funktionelt sammen fra top til tå (1 dag)

Del 10: Homeopati og urter – om hvordan du kan understøtte din manuelle behandling med urter og homeopati – gæstelærer kinesiolog akupunktør mm. Karina Colding (1 dag)

Afslutning med en skriftlig eksamen på 2 timer og praktisk eksamen på 1 time.