Energetisk osteopati - en manuel behandlingsform

Osteopati er den manuelle tilgang til kroppen der indrager organerne i forhold til skelettet. Således kan lænden være låst og spændt og være sæde for smerter pga en nyrespænding. Nyrerne er placeret inde bagved lændens øverste del, og kan give smerter i lænd og udstråle ned i benet. Man kan f.ex løsne fascien – som er den bindevævs sæk nyren ligger i – med osteopatiske/manuelle teknikker og derved afhjælpe lændesmerter.

Nakken kan være spændt pga spændinger i de blodkar der løber på siden af halsen, og de nerver der ligeledes passerer igennem halsen. Eller pga hjernehindespændinger. Derved kan nakkeproblemer stamme fra andet væv end lige muskler og led.

Lidt historie…

Osteopatien stammer fra den amerikanske læge Andrew Stills D.O. Han var læge under borgerkrigen og mistede derudover sin første kone i barselssengen og flere børn af meningitis og lungebetændelse,  og man mener det var hans manglende evne som læge til at redde sine familiemedlemmer, der animerede ham til at lede efter helbredelse på andre måder. 

Han stiftede den første skole for osteopati tilbage i 1892. Én af hans elever var William Garner Sutherland som er manden bag den kraniale osteopati. Andrew Still´´  s barnebarn George Laughlin praktiserede en mild gren af osteopatien som vi kalder functional indirect technique, og én af hans elever var Edward Stiles D.O nu en ældre herre der vist nok stadig underviser på Pikeville University of Osteopathy, Oregon. Patricia Kortekaas har lært det af Ed Stiles, og jeg har lært det af Patricia.

Denne indirekte osteopatiske teknik er min foretrukne behandlingsform –  den er meget blid og slipper vævs spænding og blokeringer i blodkar, nervebaner, hjernehinder, organer, led og muskler. Jeg kan også bruge de direkte teknikker som myofasciel release, muscle energy technique, HVT/manipulationer og udspændingsteknikker men jeg vender altid tilbage til functional indirect technique fordi den er mild og effektiv på samme tid. Det er en neurofysiologisk teknik, der ved at nulstille området med spænding evner at få vævet under mine hænder til at slippe spændingen og genvinde den oprindelige form. Det er næsten som om vævet nulstiller sig, som et geninstallere en app eller reboote sin computer. Sådan virker det, for spændingerne kommer ikke tilbage, medmindre jeg ikke har gjort mit arbejde godt nok, eller der er noget kronisk eller andet galt, som en læge skal tage sig af.

d

FIT

logo-uden-tekst

Seneste nyt

Manuel Hesteterapeut – certificeret uddannelse

Jeg har mit første hold af min nye uddannelse til manuel hesteterapeut op til eksamen i juni, og glæder mig rigtigt meget til at sluse mine første elever ud i verden. Det har været en stor succes, og jeg glæder mig til at fortsætte, udvikle og uddanne mine kursister til dygtige, empatiske, nysgerrige, kollegiale og åbne behandlere…

Læs mere »

Stomach pain

Hvordan finder jeg ud af, om min hest har ondt i maven? Er den irritabel når jeg spænder gjorden og lægger schenklerne til? Er den småsur og i dårligt humør under ridning? Er den mere træt end den plejer at være.

Læs mere »