Uddannelsen

Jeg startede uddannelsen til “manuel hesteterapeut” tilbage i 2017, fordi jeg følte behovet for undervisning af kvalificerede fagfolk i denne målgruppe manglede. Da alle kan kalde sig kraniosakral terapeuter, massører, clairvoyante, osteopater etc. fordi de ikke er beskyttede titler,  er det vigtigt at man er uddannet af folk som har en baggrund både teoretisk og praktisk. 

Mit mål med denne uddannelse, er at lære det fra mig som jeg igennem de sidste 25 år har lært af forskellige skoler, det være sig fysioterapi, manuel medicin, osteopati og alt det andet jeg har suget til mig på kurser, konferencer og uddannelser.

Jeg har besluttet at starte denne certificerede uddannelse for hestebehandlere. Der er mange tilbud derude, og jeg har haft mange kursister der har efterspurgt flere kurser fra min side. Det har  jeg nu med glæde gjort siden mit første hold startede tilbage i 2017.

Uddannelsen indeholder en lang række af de kompetencer jeg til dagligt arbejder med. Men overordnet er det disse emner:

1.Kraniosakral-  og hjernehindesystemet, herunder kæbeleddet med gæstelærer og dyrlæge Sophie Sørensen.

2. Organsystemet

3. Nervesystemet

4. Blod- og lymfesystemet

5. Bækkenet og dets sammenhænge

6. Ekstremiteterne

7. Fasciesystemet

8. Bevægeanalysen med gæstelærer Finn Christensen 

9. Homeopati og urter med gæstelærer Karina Colding www.karinacolding.dk

10. Intuitive metoder med gæstelærer Mathilde Denning www.mathildedenning.dk

Du vil lære at bruge dine hænder som en slags scannere, og du vil blive istand til at finde blokeringer i det biomekaniske systems mange vævstyper.

Lærer man at forstå principperne bag teknikkerne, vil man med tiden finde sine egne måder at arbejde på.

Jeg vil have tilbagevendende opfølgning efter uddannelsesforløbet, for at sikre en høj kvalitet i behandlingen og få at mine elever kan få den nyeste viden og forblive opdaterede på nye behandlingstiltag.

Der starter nye hold op hvert år til foråret.

Kurset starter med en basisdel i kraniosakralterapi (KST) og selve teknikken som jeg har lært af en amerikansk osteopat, Patricia Kortekaas. Teknikken hedder functional indirect technique og er en mild osteopatisk teknik der kan slippe væv i mange lag. Det er en neurofysiologisk refleks teknik, og det gode ved den er, at man ikke behøver at have fat i selve vævet for at slippe spændingen, så man kan gå i dybden og behandle f.ex en nyrefascie uden at have fat i selve nyren. Det er en enkel og ganske ufarlig teknik som alle kan lære. Den kræver ikke en stor akademisk uddannelse som f.ex kiropraktikken gør, men til gengæld en fornemmelse for indføling. Man vil lære at bruge sine hænder som en slags scannere.

Hvert kursus varer 2 dage, og de ligger ca hver 2.måned.

Når man har taget hele kursusforløbet, haft mindst 50 heste i hænderne og afleveret journaler tilmig, været til både teoretisk og praktisk eksamen og bestået, får man et certifikat som “Manuel Hesteterapeut” ved Sidsel Sommer, herunder funktionelle indirekte teknikker og kraniosakralterapi (KST).

Sted og pris

Sted:

Uddannelsen holder jeg fortiden hos Helena på Kronplet i Hillerød. Men også i andre stalde i nordsjælland afhængigt af kursets indhold.

Pris: se min hjemmeside – i 2022 koster hvert modul på 2 dage kr. 3600,- og man binder sig til hele uddannelsen når man melder sig til, men beløbet bliver først automatisk trukket 2 uger inden hvert kursus. Således behøver man ikke betale hele uddannelsen på én gang.”

logo-uden-tekst

Seneste nyt

Equine Craniosacral Training

EQUINE CRANIOSACRAL TRAINING PRESENTED BY SIDSEL SOMMER About Sidsel For almost 20 years, Danish osteopath, Sidsel Sommer has used her skills on horses, dogs and

Læs mere »

kraniosakralterapi

Kraniosakralterapi – KST Det er en behandlingsform der er blevet meget populær de seneste år, og nu også til heste. Det betyder at der er

Læs mere »