Behandling af heste

Bevægeanalyse

En stor del af mit arbejde er analysearbejde af hestens bevægelser – at se når hesten bevæger sig harmonisk, er en forudsætning for at kunne se, når den bevæger sig urent eller blot i ubalance. Derfor observerer jeg altid først hesten i bevægelse, inden jeg undersøger de enkelte segmenter. Jeg ser hvordan den bærer sig, er den forparts belastet, bærer den ryggen i alle gangarter, eller smider den ryggen i trav? Hvordan bevæger den skuldrerne i forhold til bagparten? Er halsen i balance som den skal være eller for højt eller lavt båret? Er bagparten skæv? Hvordan er flowet i hele bevægelsen? Det er nogle af de ting jeg kigger efter, når jeg ser en hest bevæge sig.

Mine vej hertil

jeg er oprindeligt uddannet fysioterapeut på mennesker fra Skodsborg Fysioterapiskole i 1995, derefter manuel mediciner fra lægernes manuel medicin uddannelse, så blev jeg danmarks første autoriserede dyrefysioterapeut fra Holland i 2000 på både heste og hunde, og til sidst har jeg af Patricia Kortekaas fra 2005 og frem lært en gren af osteopatien der bruger en mild energetisk teknik på hele bevægeapparatets væv.

Kraniosakralterapi

er en efterhånden meget udbredt behandlingsform som er udsprunget fra osteopaten William Garner Sutherland men også fra neurokirurgen John Upledger, og de heraf efterfølgende institutter i hans navn.

Der findes mange forskellige teknikker

Functional indirect technique

Denne indirekte osteopatiske teknik er min foretrukne behandlingsform –  den er meget blid og slipper vævsspænding og blokeringer i blodkar, nervebaner, hjernehinder, organer, led og muskler. Jeg kan også bruge myofasciel release og andre fascieteknikker, manipulationer, udspændingsteknikker og andre manuelle teknikker, men jeg vender altid tilbage til functional indirect technique fordi den er mild og effektiv på samme tid. Det er en neurofysiologisk teknik, der ved at nulstille området med spænding evner at få vævet under mine hænder til at slippe spændingen og genvinde den oprindelige form. Det er næsten som om vævet nulstiller sig, som et geninstallere en app eller reboote sin computer. Sådan virker det, for spændingerne kommer ikke tilbage, medmindre jeg ikke har gjort mit arbejde godt nok, eller der er noget kronisk eller andet galt, som en dyrlæge skal tage sig af.

Kurser og foredrag

Se mit kursusprogram ligefra foredrag til kraniosakralterapi for hestemassører og hestetandplejere til biomekanisk analyse af hestens bevægelser for ganske almindelige hesteejere.

Manuel hesteterapeut

er en uddannelse på 10 moduler jeg startede i 2017. Jeg har små hold på 12 kursister jeg starter én gang om året typisk i april. Slutter med en praktisk eksamen og et certifikat. Man lærer at bruge teknikken functional indirect technique på hestens forskellige vævstyper, at lede efter blokeringer og slippe dem blidt. Kræver en forudgående anatomisk indsigt, enten som hestemassør eller anden alternativ behandler, eller det kursus jeg udbyder i anatomi.

logo-uden-tekst

Seneste nyt

Equine Craniosacral Training

EQUINE CRANIOSACRAL TRAINING PRESENTED BY SIDSEL SOMMER About Sidsel For almost 20 years, Danish osteopath, Sidsel Sommer has used her skills on horses, dogs and

Læs mere »

kraniosakralterapi

Kraniosakralterapi – KST Det er en behandlingsform der er blevet meget populær de seneste år, og nu også til heste. Det betyder at der er

Læs mere »