hvad skal en rytter træne?

Hvad skal en rytter træne?

af fysisk træning er det frem for alt vigtigt at holde sig smidig og stabil på samme tid, dvs en blanding af yoga og reformer/pilates er rigtigt god træning for ryttere. Ryttere glemmer ofte sig selv og bliver lidt for stive.

Derudover er Feldenkrais en fantastisk mild og effektiv træningsmetode til at lære at bevæge sig blidt i flow, hvadenten du rider, spiller tennis eller hopper i trampolin.

At tænke i billeder…

mental træning kan man bruge de teknikker som flere terapeuter udbyder. Men vigtigst af alt er det egentlig at man begynder at tænke i billeder, for det forstår hesten bedre end det hvirvar af tanker, der ofte flyver igennem hovedet på mennesker. Billeder skaber ro og præcision i øvelser. Og det får højre og venstre hjernehalvdel til at arbejde sammen.

at lære at kommunikere med sit indre…

er altid godt, men i særdeleshed når man har med dyr at gøre, der ikke har et talesprog med ord som vi mennesker har udviklet. Intuition, mavefornemmelse er det kaldt.

Her er en øvelse:

mærk dig selv og alt det du indeholder. Mærk derefter alt dét der er udenfor dig, stolen du sidder på, haven udenfor, himlen og universet. Mærk derefter dig selv igen, og lad universet udenfor smelte sammen med dig. Gør også denne øvelse når du sidder på din hest.

Se andre artikler