Pilates træning

Equilates – elastiktræning for heste

Et utroligt enkelt og effektivt træningssystem til at træne hesten i samling. 1 elastik lægges omkring maven ved navlen og 1 elastik omkring bagparten. De skal bare så stramt at de ikke glider under bevægelse, det er berøringen med pelsen der stimulerer hesten til at aktivere musklerne under elastikkerne. Berøringen i pelsen giver hesten lyst til at lave den bevægelse der løfter maven og trækker bagparten indunder sig. Nemmere kan det næsten ikke blive. Det er derfor vigtigt at elastikkerne sidder med ca de vinkler som på billedet, da de rette muskler ligger herunder.

Man kan både longere med det, og ride med det. Sæt det på sadlen som vist på billedet herover

 • den der ligger omkring maven kan sættes fast i stigbøjlestroppen bare med en enkelt knude, hvis du har en islandsk sadel, kan du prøve at trække den op under dér hvor der er hul til den øverste del af gjorden.
 • den om bagparten sættes fast i gjorderemmene med en enkelt knude så den ikke generer hest eller rytter
 • stram det til så det ikke glider når hesten bevæger sig
 • køb de kraftigste elastikker, der skal normalt 3 m til bagparten og 2 m til maven
 • eller bestil dem hos mig, jeg sælger dem i små poser med en kort forklaring for 350,- sættet, bare send mig en mail her: sidsel@sidselsommer.dk

Der findes flere forskellige systemer, nogle er dyre og nogle er billige. I virkeligheden handler det bare om, at lægge elastikkerne på bagparten og under maven, således at skuldrene er frie og bagpart og mave aktiiveres.Når skuldrene er frie og ikke spændt ind, som i nogle longeringssystemer, så kan bagparten og ryggen bruge halsen som balancepind, og halsen kommer helt automatisk i smuk holdning, når du rider på denne måde.

Det kan bruges til

 • kissing spine heste
 • heste med andre rygproblemer
 • heste der har svært ved at samle sig, og mister bagparten
 • helt almindelig træning af hestens bug- og bagpart til at styrke korsettet
 • forpartsbelastede heste
 • som pædagogisk midel til ryttere, der har svært ved at lære hesten samlingen

Træn 2-3 gange om ugen ca 20 min. i 1 måned og hold så en pause. Du kan starte de første par gange med 10 min. og herefter øge træningen. Mærk hvordan din hest reagerer, og se om elastikkerne skal strammes lidt efter hver gang.

Jeg glæder mig til at høre om jeres resultater!

logo-uden-tekst

Seneste nyt

Manuel Hesteterapeut – certificeret uddannelse

Jeg har mit første hold af min nye uddannelse til manuel hesteterapeut op til eksamen i juni, og glæder mig rigtigt meget til at sluse mine første elever ud i verden. Det har været en stor succes, og jeg glæder mig til at fortsætte, udvikle og uddanne mine kursister til dygtige, empatiske, nysgerrige, kollegiale og åbne behandlere…

Læs mere »

Stomach pain

Hvordan finder jeg ud af, om min hest har ondt i maven? Er den irritabel når jeg spænder gjorden og lægger schenklerne til? Er den småsur og i dårligt humør under ridning? Er den mere træt end den plejer at være.

Læs mere »