Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Durasyndrom

Durasyndrom = stram overlinie

 

  • Har du og/eller din hest en stram overlinie/bagside?
  • Er den svær at samle og skal du bruge mange kræfter på at samle den?
  • har du svært ved at nå jorden når du bukker dig fremover?
  • Har den slået hovedet  (kan man ikke altid vide)
  • hvordan blev du selv født? har du slået hovedet eller været ude for en fald ulykke?
  • har den været ude for en grimeskade enten på fold, i trailer eller trukket sig ud af vandspiltov?

Det kraniosakrale system

– er hele det system der udgør hestens centralnervesystem som er hjerne og rygmarv, væsken det flyder i (cerebrospinalvæsken) de hinder der beskytter vævet, den yderste hedder dura mater – moderhinden og er den vigtigste i denne sammenhæng og yderst knoglerne til beskyttelse og bevægelse, kraniet og alle ryghvirvlerne og nedest korsbenet – sacrum.

– moderhinden på indersiden af rygsøjlen er den yderste hinde, der beskytter rygmarven. Denne hinde er uelastist bindevæv, meget atypisk for bindevæv der normalt er elastisk eller eftergiveligt i mere eller mindre grad. Men da denne hinde skal beskytte rygmarven, som ved beskadeligelse ikke kan regerenere, er det nok derfor den er skabt uealstisk.

– det betyder, at når den blir stram oppe ved kraniet, vil hinden trække hele vejen ned til bækkenet, hvor den hæfter på indersiden af korsbenet. Man mener fra de dissektioner man kender, at hinden har supplerende strøg af tilhæftninger omkring 1-3 og 7. nakkehvirvel og til 5-7 brysthvirvel  – ca der hvor sadlens forkant ligger

Hvad gør man så?

– får behandlet kraniet med kraniosakralterapi, der findes efterhånden flere der udøver det nu også på heste. Der findes flere forskellige grene indenfor kraniosakralterapien, prøv dig frem og se om det virker. Ellers brug en osteopat med speciale i kraniosakralterapi.

Se andre artikler

Manuel Hesteterapeut – certificeret uddannelse

Jeg har mit første hold af min nye uddannelse til manuel hesteterapeut op til eksamen i juni, og glæder mig rigtigt meget til at sluse mine første elever ud i verden. Det har været en stor succes, og jeg glæder mig til at fortsætte, udvikle og uddanne mine kursister til dygtige, empatiske, nysgerrige, kollegiale og åbne behandlere…

Læs mere »

Stomach pain

Hvordan finder jeg ud af, om min hest har ondt i maven? Er den irritabel når jeg spænder gjorden og lægger schenklerne til? Er den småsur og i dårligt humør under ridning? Er den mere træt end den plejer at være.

Læs mere »