Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Durasyndrom

Durasyndrom = stram overlinie

 

  • Har du og/eller din hest en stram overlinie/bagside?
  • Er den svær at samle og skal du bruge mange kræfter på at samle den?
  • har du svært ved at nå jorden når du bukker dig fremover?
  • Har den slået hovedet  (kan man ikke altid vide)
  • hvordan blev du selv født? har du slået hovedet eller været ude for en fald ulykke?
  • har den været ude for en grimeskade enten på fold, i trailer eller trukket sig ud af vandspiltov?

Det kraniosakrale system

– er hele det system der udgør hestens centralnervesystem som er hjerne og rygmarv, væsken det flyder i (cerebrospinalvæsken) de hinder der beskytter vævet, den yderste hedder dura mater – moderhinden og er den vigtigste i denne sammenhæng og yderst knoglerne til beskyttelse og bevægelse, kraniet og alle ryghvirvlerne og nedest korsbenet – sacrum.

– moderhinden på indersiden af rygsøjlen er den yderste hinde, der beskytter rygmarven. Denne hinde er uelastist bindevæv, meget atypisk for bindevæv der normalt er elastisk eller eftergiveligt i mere eller mindre grad. Men da denne hinde skal beskytte rygmarven, som ved beskadeligelse ikke kan regerenere, er det nok derfor den er skabt uealstisk.

– det betyder, at når den blir stram oppe ved kraniet, vil hinden trække hele vejen ned til bækkenet, hvor den hæfter på indersiden af korsbenet. Man mener fra de dissektioner man kender, at hinden har supplerende strøg af tilhæftninger omkring 1-3 og 7. nakkehvirvel og til 5-7 brysthvirvel  – ca der hvor sadlens forkant ligger

Hvad gør man så?

– får behandlet kraniet med kraniosakralterapi, der findes efterhånden flere der udøver det nu også på heste. Der findes flere forskellige grene indenfor kraniosakralterapien, prøv dig frem og se om det virker. Ellers brug en osteopat med speciale i kraniosakralterapi.

Se andre artikler

hvordan hænger kæbeleddet sammen med skulderproblemer?

En låst kæbe kan forplante sig ned i skulderen, og problemer i kroppen kan forplante sig op til kæben. Så alting hænger sammen, men hos heste især kæbe og tænder med resten af kroppen. Derfor er det vigtigt at hestetandlæger og manuelle behandlere arbejder tæt sammen. Jeg har et spændende samarbejde med flere hestetandlæger, som gør det muligt at rette ting i kæben og munden når hesten er bedøvet og har mundspær på.

Læs mere »