Hvad er osteopati/manuel medicin?

Osteopati er en medicinsk videnskab, som søger at genskabe menneskets bevægelser og funktion til en harmonisk helhed. Dette indebærer at både blodkar, nerver, organer, lymfe, led og muskler bliver rettet og genskaber den optimlae funktion for det enkelte menneske i disse strukturer, således at det hele menneske blir en mere harmonisk helhed og at organer og væv bevæger sig i optimal funktion. Ethvert menneske er sit eget unikke snefnug.

Osteopati kaldes også manuel medicin, fordi en osteopat alene ved at bruge sine hænder stiller diagnose, lindrer smerter og fjerner de blokeringer, der forhindrer flow i systemet,  og plager kroppen og nedsætter bevægelighed og optimal funktion.

Kroppen er én funktionel enhed som består af flere komponenter:

  • kraniosakrale
  • kardiovasculære
  • respiratoriske
  • gastrointestinale
  • neuromuskulære og skelettet
  • mentale, følelsesmæssige og spirituelle

>- alle disse komponenter udgør kroppens samlede funktionelle enhed

Tensegrity modellen

Tensegrity er livets arkitektur. Det er det fænomen der aktiverer og kontrollerer kroppen.Det er det system, der stabiliserer sig selv mekanisk pga den måde det er konstrueret i traktions- og kompressionskræfter der er i balance i strukturen – et selvkorrigerende fænomen.

 

Tensegrity modeller er mekanisk stabile, ikke pga den individuelle styrke af hver enkelt element, men pga den måde hvorpå hele den samlede struktur fordeler og balancerer mekaniske påvirkninger. Dette betyder, at en enkelt dysfunktion i et element, får en indvirkning på hele den samlede struktur.

Historie

Osteopatien stammer fra den amerikanske læge Andrew Stills D.O. Han var læge under borgerkrigen og mistede derudover sin første kone i barselssengen og flere børn af meningitis og lungebetændelse,  og man mener det var hans manglende evne som læge til at redde sine familiemedlemmer, der animerede ham til at lede efter helbredelse på andre måder.

Han stiftede den første skole for osteopati tilbage i 1892.

 

Se andre artikler